Casio Educatie

VOOR
OUDERS & LEERLINGEN

Alles over de examenstand en het instellen per model

EXAMENSTAND

CASIO VOOR HET
VOORTGEZET ONDERWIJS

 

De wetenschappelijke rekenmachine CASIO fx-82NL vervangt de CASIO fx-82EX en fx-82MS. Lees hier alles over het nieuwe model.

Het oude schoolseizoen is nog niet afgelopen of de leerlingen staan alweer in de startblokken én de boekenlijsten zitten weer in je e-mail. Op veel lijsten staan nog oude modellen. Maar jij wilt natuurlijk een rekenmachine die perfect aansluit bij het onderwijs. Die hebben wij voor je. Een wetenschappelijke rekenmachine voor zowel vmbo, havo als vwo. Met de CASIO fx-82NL ben je volledig voorbereid: van de brugklas tot en met het eindexamen. Maar waarom dan de CASIO fx-82NL en niet een ouder model, zoals de CASIO fx-82EX of fx-82MS. Wij vertellen je over het verschil én waarom dat van belang is.

CASIO fx-82NL is de vervanger van onze oude rekenmachines

De voornaamste reden: de fx-82NL is specifiek ontwikkeld voor het Nederlands voortgezet onderwijs. Wiskundedocenten en andere vakspecialisten hebben samen de lesmethoden en manier van noteren geïntegreerd in de weergave van de rekenmachine. Het ideale hulpmiddel voor leerlingen bij wiskunde, natuurkunde, scheikunde en andere exacte vakken. Dus of je nu te maken krijgt met worteltrekken, breuken, TAN/COS/SIN of natuurkundige formules: met de fx-82NL kan je altijd uit de voeten. De belangrijkste verschillen en overeenkomsten met het vorige model hebben we even voor je op een rij gezet.

CASIO fx-82NL CASIO fx-82EX CASIO fx-82MS
Standaardtaal Nederlands / Engels Engels Engels
Getalnotatie Europees Engels Engels
Wiskundige functies √, x², x-1, 1/x, x!, xy, x1/y √, x², x-1, 1/x, x!, xy, x1/y √, x², x-1, 1/x, x!, xy, x1/y
Geschikt voor examens
Natuurlijke weergave
(zoals in lesboek)
Kleur Lichtblauw Zwart / roze Zwart
Hardcase + cover
Beschikbaarheid Verkrijgbaar bij alle bekende retailers Niet meer leverbaar Niet meer leverbaar

Gebruiksvriendelijke wiskunde

De natuurlijke weergave is nagenoeg gelijk aan de lesmethode van Nederlandse wiskundeboeken. De rekenmachine sluit dus aan bij wat in de les geleerd wordt. Dat maakt het makkelijker in gebruik, vooral ook omdat de uitvoer in het Nederlands is. Een andere, ogenschijnlijk kleine, verandering: punten zijn vervangen door komma’s. In de Europese (en Nederlandse) notatie wordt de komma gebruikt bij decimalen. In het Engels is dat een punt en dat kan verwarrend zijn. Dus, geen punt.

De wetenschappelijke rekenmachine voor nu en later

Waar de oudere CASIO-modellen (zoals de fx-82MS of de fx-82EX) in notatie of weergave niet altijd goed aansluiten met de lesmethoden in het onderwijs, scheppen we eenduidigheid met déze calculator. Dat maakt het simpeler voor ouders, leerlingen en docenten. Het kan dus nog wel voorkomen dat een oud model op de boekenlijst staat, maar de CASIO fx-82NL is eigenlijk de enige complete oplossing. Daarom is deze nu verkrijgbaar bij alle bekende retailers, online en in de winkel.

Weet jij nog niet welke rekenmachine bij jou past? Gebruik dan onze keuzehulp.
Geef aan wat jij wel of niet belangrijk vindt en wij doen de rest!