Casio Educatie

CASIO
NIEUWS

Voor leerlingen: De opvolger van de CASIO fx-82EX rekenmachine heeft toffe functies die helpen bij wiskunde en andere vakken

De opvolger van de CASIO fx-82EX rekenmachine heeft toffe functies die helpen bij wiskunde en andere vakken

In september begint school weer. Wanneer je naar de brugklas gaat, krijg je een aantal nieuwe vakken. Je krijgt te maken met wiskunde, natuurkunde en economie. We begrijpen dat het nieuw en spannend is. Daarom hebben wij de wetenschappelijke rekenmachine CASIO fx-82NL ontwikkeld. Met gave en nuttige functies die de schoolopdrachten nét wat leuker maken.

Makkelijk in gebruik én voor alle niveaus

De CASIO fx-82NL is de opvolger van onze oude modellen, de CASIO fx-82EX en fx-82MS. Naast welbekende standaardfuncties, is het nieuwe model uitgerust met toffe nieuwe handigheidjes. Zo is de weergave gebaseerd op de schoolboeken in het middelbaar onderwijs. Wat je terugziet op de display, komt dus overeen met de lesmethode in je wiskundeboek. Dat is bedacht en gerealiseerd door (wiskunde)docenten uit heel Nederland. Op die manier is de rekenmachine erg gebruiksvriendelijk geworden! Voor zowel leerlingen op het vmbo, havo en het vwo. Alle uitvoer op het scherm bij de fx-82NL is trouwens in het Nederlands. Vandaar ook de toepasselijke naam: NL.

Resultaten opslaan en andere handige functies

De NL heeft een uitgebreide geheugenfunctie. Berekeningen en resultaten kun je opslaan en gemakkelijk terughalen. Zo maak je toetsen en huiswerk sneller én met meer structuur. Net zoals op oude modellen (CASIO fx-82EX en fx-82MS) kun je op de NL rekenen met breuken en percentages. Maar ook worteltrekken en machtsverheffen. De exacte notatie van een breuk is heel makkelijk om te zetten naar een decimaal getal. En decimalen worden op de NL weergegeven met een komma. Oude modellen gebruiken een punt, maar dat is nogal verwarrend. In ons onderwijs wordt namelijk de komma gehanteerd.

Boekenlijsten en examens

Je hebt je boekenlijst misschien al wel binnen. Op sommige lijsten staat nog het oude model (EX of MS). Deze modellen worden dus vervangen door de NL, omdat deze perfect aansluit op de lessen die je op school volgt. Ons advies: kies voor de CASIO fx-82NL. Deze kan je het hele jaar door gebruiken, zélfs tijdens de examens. Onze oude modellen zijn niet langer óf slechts beperkt leverbaar. De NL is verkrijgbaar bij alle bekende retailers, online en in de winkel.

Totaalpakket

De rekenmachine komt in één gave uitvoering die goed opvalt: lichtblauw. Natuurlijk met een hardcover voor bescherming en inclusief QR-code voor de handleiding. Die scan je met je mobiel en dan scroll je er makkelijk doorheen. Fijner voor jou en het scheelt ook nog eens papier. Voor een lage prijs heb je dus een complete rekenmachine met een duurzame insteek.

Ook zin om eenvoudig door het schooljaar te knallen? Je kunt in ieder geval rekenen op de CASIO fx-82NL. Haal ‘m dus voor je in september begint!