Casio Educatie

CASIO
NIEUWS

CASIO lanceert de eerste wetenschappelijke rekenmachine die is afgestemd op het Nederlandse onderwijs

CASIO introduceert de fx-82NL, een wetenschappelijke rekenmachine die is ontwikkeld in nauw overleg met docenten in Nederland. De fx-82NL uit de ClassWiz-serie is de opvolger van de fx-82MS 2nd edition en fx-82EX. Deze vertrouwde voorgangers zijn internationale versies en zijn op de Engelstalige wereld georiënteerd.

Gericht op Nederland

In januari 2020 startte Casio de ontwikkeling van een specifiek op Nederland gerichte wetenschappelijke rekenmachine. Tijdens een grote wiskundeconferentie konden docenten als “rekenmachine-architect” hun wensen en ideeën schetsen in het bijzijn van een Japanse R&D-medewerker. Naast deze feedback is er in de ontwikkeling rekening gehouden met de eisen van het Nederlandse onderwijs en is de gebruikersinterface sterk verbeterd door het gebruik van de Nederlandse taal. Heel toepasselijk zijn de twee letters NL toegevoegd aan de modelnaam.

Sluit aan op het Nederlandse onderwijs

De fx-82NL is te gebruiken voor alle vakken die een rekenmachine nodig hebben in het voortgezet onderwijs. De fx-82NL is toegestaan bij de centrale examens VMBO, HAVO en VWO. Specifieke aanpassingen: • Menu’s en wiskundige begrippen in de Nederlandse taal • De weergave van de fx-82NL sluit aan op de notatie in de leerboeken • De standaardinstellingen zijn volledig afgestemd op het Nederlandse onderwijsprogramma, zodat de leerlingen snel en probleemloos aan de slag kunnen (in- en uitvoer, getalformaat en breukvorm) • Europese getalnotatie in plaats van Engelse getalnotatie: zowel op het scherm als op de rekenmachineknop wordt de komma gebruikt voor decimalen

Eén Nederlands model

In 2023 zal de fx-82NL de fx-82MS 2nd edition en fx-82EX gaan vervangen. Dit biedt duidelijkheid voor ouders, leerlingen en docenten. Met het nieuwe model wil Casio niet alleen meer duidelijkheid bieden, maar ook bijdragen aan een duurzame ontwikkeling. Casio streeft naar een kleinere CO2-voetafdruk, door het reduceren van gewicht, volume en verpakkingsmateriaal. Daarom is de papieren handleiding bij de fx-82NL vervangen door een digitale versie die eenvoudig via een QR-code is te benaderen. Het weglaten van de papieren handleiding lijkt een kleine aanpassing, maar het resulteert in een aanzienlijk kleinere en lichtere verpakking, waardoor meer rekenmachines in een doos kunnen worden vervoerd.

Verkrijgbaar vanaf 2023

De fx-82NL is vanaf 2023 verkrijgbaar via de bestaande verkoopkanalen.

Samen voor een nieuwe generatie

Binnen Casio Benelux B.V. heeft Casio Educatie als doel scholen in Nederland te ondersteunen bij het geven van goed onderwijs. Casio maakt sinds 1957 rekenmachines van topkwaliteit met een grote nadruk op gebruiksvriendelijkheid. In de productontwikkeling wordt steeds nadrukkelijker samengewerkt met de eindgebruiker, de docenten en leerlingen. Zo garanderen wij een rekenmachine die perfect aansluit op het onderwijs. Verder ondersteunen wij scholen met trainingen en workshops. Wij geloven in een community, waarin we onze krachten bundelen. Docenten en Casio Educatie samen voor een nieuwe generatie.

Bekijk de fx-82NL hier!