function detail(what) { newWindow = open('/products/detail/'+what+'/', "detail", 'width=380,height=540,left='+(screen.width/2-150)+',top=100'); }
08.10.2010
Casio introduceert nieuwe generatie grafische rekenmachines

Lcd-kleurenscherm met hoge resolutie: wiskunde wordt nog eenvoudiger Eerste rekenmachine met Picture Plot1 om grafieken over andere beelden heen te zetten

Amstelveen, 8 oktober 2010 — Casio Computer Co., Ltd. lanceert de fx-CG20 grafische rekenmachine. De fx-CG20 is de eerste van een nieuwe generatie grafische rekenmachines, die dankzij zijn hoge-resolutie lcd-kleurenscherm en uitgebreide functionaliteit de ideale studiegenoot is voor iedere scholier of wiskundestudent. De fx-CG20 beschikt als eerste ter wereld over Picture Plot*1 waarmee de gebruiker grafieken en curven over andere beelden heen kan plotten, zoals een parabool over de waterstralen van een fontein. Het hoge-resolutie lcd-kleurenscherm biedt dezelfde weergave als een studieboek.


Door het ontwikkelen van geavanceerde rekenmachines die leren makkelijker maken, heeft Casio een grote bijdrage geleverd aan het wiskundeonderwijs in de gehele wereld. In 1985 introduceerde Casio de eerste grafische rekenmachine ter wereld: de fx-7000G. In 2004 lanceerde Casio de wetenschappelijke rekenmachine: de fx-82ES met een hoge-kwaliteit beeldscherm. Dit apparaat toont de breuken en wortelfuncties zoals ze ook in studieboeken staan.

De fx-CG20 (foto van proefmodel)
© spinskin - Fotolia.com


De fx-CG20 betekent een nieuwe revolutie in grafische rekenmachines. Het apparaat beschikt over functies die het wiskundig inzicht van de gebruiker verbeteren. Met conventionele grafische rekenmachines leren scholieren en studenten grafieken te maken door vergelijkingen in te voeren. De fx-CG20 biedt een geheel nieuwe manier van wiskunde leren. Studenten kunnen experimenteren met het creëren van hun eigen grafieken over foto’s heen; vervolgens leren ze van de functies van deze zelfgemaakte grafieken.

● Lcd-kleurenscherm met dezelfde resolutie als foto’s in studieboeken

Het lcd-kleurenscherm biedt dezelfde weergave als in een studieboek. Het heeft een hogere pixelresolutie2 (82.944 beeldpunten) en beste kleurweergave2 (65.536 kleuren) van alle andere rekenmachines. De fx-CG20 beschikt over fonts met een hoge resolutie van maximaal 18x24 beeldpunten (inclusief de witte). Hierdoor is het mogelijk vergelijkingen en teksten weer te geven zoals in studieboeken. De door Casio zelf ontwikkelde lcd biedt superieure beeldkwaliteit en een laag energieverbruik. Hierdoor werkt het kleurenscherm circa 140 uur op vier AAA-alkalinebatterijen.3


● Leren van echte foto’s met Picture Plot

© styf - Fotolia.com

Picture Plot stelt gebruikers in staat hun eigen grafieken te creëren over bestaande beelden heen. De rekenmachine toont het samengestelde beeld op het lcd-kleurenscherm. De fx-CG20 biedt 55 soorten kleurenfoto’s waar gebruikers grafieken overheen kunnen zetten, zoals een foto van de parabool van de waterstralen van een fontein en een sequentie van beelden van de slinger van een klok. Gebruikers kunnen een regressieberekening maken van het zelfgemaakte beeld, waarmee ze hun wiskundig inzicht verbeteren.


● Een veelvoud van functies die het maximale halen uit het lcd-kleurenscherm

De gebruiker kan kleuren toevoegen aan een groot aantal grafische objecten, waaronder stippellijntjes, cirkels, staven, rasterlijnen op grafieken, as-coördinaten en coördinaatwaarden die worden weergegeven tijdens het lijnen trekken. De Color Link-functie koppelt de kleuren in de grafiek aan de bijbehorende waarden in het spreadsheetscherm. Dit ondersteunt het visuele begrip van trends en veranderingen in waarden. De fx-CG20 geeft automatisch een kleurcode aan haakjes wanneer een berekening is opgebouwd uit meerdere vergelijkingen. Dit is een handige visuele ondersteuning bij ingewikkelde vergelijkingen.De fx-CG20 beschikt eveneens over een compleet nieuwe behuizing die past bij een grafische rekenmachine van de nieuwe generatie. De fx-CG20 heeft de toetsenlay-out en het bediengemak van de vorige generatie Casio-rekenmachines behouden, maar die zitten verpakt in een nieuwe, aantrekkelijke en stijlvolle behuizing. Gebruikers kunnen de fx-CG20 koppelen aan de Green Slim-projectoren van Casio. Dit zijn de nieuwste dataprojectoren waarmee de gebruiker grafieken en vergelijkingen op een scherm kan projecteren. Dit biedt bijvoorbeeld leraren een extra middel om het leerproces te ondersteunen.

Kijk voor meer informatie op http://edu.casio.com/.


* Beschikbaar vanaf het eerste kwartaal van 2011.

1 Vanaf 7 oktober 2010, voor ingebouwde rekenmachinefuncties. Volgens een onderzoek door Casio Computer Co., Ltd.
2 Vanaf 7 oktober 2010, voor de pixelresolutie en kleurweergave van rekenmachines. Volgens een onderzoek van Casio Computer Co., Ltd.
3 Door herhaling van de volgende één-uursequentie: menuweergave gedurende vijf minuten, Run-Matrix-rekenstand gedurende vijf minuten, knipperende cursor in Run-Matrix-stand gedurende vijftig minuten. Gebaseerd op standaardinstelling voor schermhelderheid en automatisch uitschakelen (zie specificaties voor precieze instellingen).

***
Over Casio Benelux B.V.
Casio Benelux B.V. is een dochteronderneming van Casio Computer Co., Ltd. Het hoofdkantoor voor de Benelux is gevestigd in Amstelveen. Het wereldwijde hoofdkantoor van Casio is gevestigd in Tokio (Japan). Casio is een van de toonaangevende producenten van consumentenelektronica en bedrijfsapparatuur. De onderneming is opgericht in 1957. Casio Benelux B.V. brengt rekenmachines, digitale camera’s en horloges op de markt. Casio streeft zijn motto ‘Creativity and Contribution’ na door innovatieve en tot de verbeelding sprekende producten te introduceren. Voor meer informatie: www.casio-europe.com.

Voor meer informatie:
Progress Communications
Stella Jansen / Linda van Aalten
020-3631152
casio@progresscommunications.nl


Download Persbericht:


PDFDit persbericht als PDF-bestand


Druk op foto's
 
Nieuws
EXAMENSTAND en RESET GEHEUGEN

Lees hier alles